top of page
Search
  • Writer's pictureRORO

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri pakirnega lepilnega traku- Teža paketa ( Večje teža kot je, bolj je trak obremenjen. Za težje obremenitve se priporoča močnejši pakirni trak. )

- Stabilnost vsebine paketa ( Vsebina, ki se prestavlja znotraj paketa, povzroča večji pritisk na sredinski spoj, zato je treba upoštevati močnejši širši trak. )

- Vrednost vsebine paketa ( Ko se vsebina paketa šteje za dragoceno, je treba uporabiti močnejši širši trak, da se zagotovi varno pakiranje in dostava. )

- Dolžina paketa ( Širši trakovi so idealni za dolge pakete s težko vsebino. Če embalaža ne vsebuje težkih vsebin, se lahko uporabi ožji trak. )

- Širina paketa ( Običajno je 5 cm trak idealen za pakete do 60 cm. Če vsebina pakiranja ni pretežka ali vsebuje ostre robove. Če embalaža ali škatla presega 60 cm, je treba upoštevati močnejši trak. )

- Trdnost paketa ali škatle ( Močne kartonske škatle imajo večjo trdnost v zavihkih in povečajo pritisk na tesnilo traku. Za te vrste škatel se priporočajo trakovi z lepili za večjo trdnost. )

- Način dostave ( Posamično odpremljene škatle imajo zaradi določenega ravnanja večji pritisk. Škatle, dobavljene na paletah, so običajno odpremljene kot obremenjena obtežba, ki povzroča manjši pritisk na vsako posamezno škatlo. Pri izbiri embalažnega traku je treba upoštevati tudi visoke ali nizke temperature pri prevozu. Temperature, sončna svetloba in vlaga vplivajo na lepljivost embalažnih trakov. )

15 views0 comments

Comments


bottom of page