top of page
etikete nalepke.jpg

ETIKETE

Samolepilne nalepke (znane tudi kot nalepke) so najpogostejši način označevanja izdelkov. Svojo priljubljenost dolgujejo univerzalnosti, trajnosti
in dobri ceni. Široka paleta surovin, lepil, možnosti tiskanja in prefinjenosti vam omogoča, da izberete rešitev za kateri koli izdelek, s čimer dosežete zelo učinkovit marketinški in uporaben učinek. 

Etiketa je majhno umetniško delo, ki je zasnovano tako, da pritegne pozornost kupca, posreduje informacije in vodi k nakupu. Da pa izdelek izpolni svojo nalogo, je treba pred tiskanjem določiti več pomembnih tehnoloških parametrov. Osnovna sta vrsta surovine in lepila ter predvidena uporaba. V naši ponudbi boste našli naslednje samolepilne izdelke, katerih kratke značilnosti so predstavljene v nadaljevanju.

SAMOLEPILNE ETIKETE NA ROLI

Nalepke na roli.png

Ne glede na to, ali vas zanimajo etikete na roli za kozmetično, živilsko, kemično ali drugo industrijo, bomo zagotovo uspeli vzpostaviti dobro sodelovanje.

Ponujamo:

nalepke iz papirja in folije,
bele etikete,
prozorne ali srebrne nalepke,
sijajne in mat.

 

Za izdelavo ponudbe potrebujemo sledeče informacije:

- velikost etikete
- vrsta podlage (papirna etiketa / etiketa na propilenski foliji / etiketa na polietilenski foliji / etiketa na srebrni foliji / etiketa na prozorni foliji / etiketa na steklenici vina)
- število nalepk
- predogled dizajna v pdf 

Samolepilne etikete na zvitkih se uporabljajo za označevanje izdelka in opravljajo marketinško funkcijo.

Zahvaljujoč veliki izbiri standardnih matric lahko skoraj vedno uskladimo dimenzije etiket s katerim koli od obstoječih matric, kar našim strankam prihrani dodatne stroške.

V primeru nepravilnih oblik lahko naročimo poljubno obliko matrice po želji kupca.

Varjante odvijanja.png

SAMOLEPILNE ETIKETE NA FOLIJI

Etiketa na foliji.png

Folije, ki jih uporabljamo, so na voljo v beli, srebrni, prozorni ali ultraprosojni različici, zaradi česar našim strankam ponujamo široko paleto aplikacij.

Zahvaljujoč uporabi digitalne ink-jet tehnologije lahko natisnemo veliko dizajnov v eni dimenziji kot eno naklado – to je še posebej donosno pri serijah izdelkov. Nalepke iz folije, ki jih izdelujemo, so trpežne, barve pa žive in pritegnejo pozornost.

Folije, ki jih ponujamo, lahko razdelimo na:

polietilenske (PE) folije;
polipropilenske (PP) folije.

Nalepke na foliji so obvezne predvsem takrat, ko je izdelek v stalnem stiku z vodo (šamponi, geli, tekočine), se lahko zamasti (etikete za olja, masti) ali pa se zaradi vsebine izdelka lahko nalepka poškoduje (ostre kemikalije, elektrolit, aceton).

Nalepke iz folije ne potrebujejo dodatnega premaza z lakom ali laminatom, da bi jih zaščitili pred škodljivimi učinki snovi – če nam ne boste verjeli na besedo, vam priporočamo, da preizkusite odtise in preizkusite naše etikete.

Nalepke iz folije, natisnjene na srebrno folijo, omogočajo doseganje efekta metalizacije pri barvah, kot so rdeča, zelena, modra in simulirajo srebrno ali zlato, transparentne nalepke pa vam omogočajo prikaz vsebine embalaže.

Samolepilne etikete na foliji se lahko uporabljajo za označevanje, predvsem pa imajo informativno in marketinško funkcijo. Pri označevanju piva, kozmetike ali kemičnih izdelkov bodo pomembni tudi drugi faktorji. Etikete za izdelke za specializirano uporabo morajo biti predvsem čitljive, etikete, ki se uporabljajo v živilski, kozmetični ali alkoholni industriji, pa morajo pritegniti predvsem s svojo vizualno platjo.

Pri oddaji povpraševanja vam priporočamo, da navedete informacije o tem, katera vrsta embalaže bo označena.

Predlagali bomo drugačen material za trdo embalažo (etikete za steklenice, etikete za vedra) in drugačen za delovno embalažo, kot je npr. sredstva za pomivanje posode, ki so podvrženi pogostemu stiskanju.

SAMOLEPILNE ETIKETE NA PAPIRJU

Papir nalepke_edited.jpg

Glavna naloga tiskanih papirnatih etiket, ki se uporabljajo v logistični industriji, je označevanje – pri tem je najpomembnejša čitljivost besedil in uporabljenih črtnih ali QR kod.

Zahvaljujoč digitalni ink-jet tehnologiji in visoki ločljivosti, lahko zagotovimo čitljivost teh elementov.

Papirnate nalepke, ki jih ponujamo, so primerne za termotransfer tisk. 

TRANSPARENTNE ETIKETE

Transparentne etikete_edited.png

Transparentne etikete so vsekakor zadnja moda – število proizvajalcev, ki se odločajo za tovrstno rešitev, nenehno raste.

Prozorna etiketa omogoča estetski prikaz vsebine ali celo same embalaže, hkrati pa ohranja vse informacije, ki jih zahteva zakonodaja.

Prosojne oznake pogosto temeljijo na kontrastu.
Pogoste kombinacije na trgu so:

svetla vsebina embalaže (sokovi, voda) in temen tisk, ter temna vsebina embalaže (pivo, vino) in bel potisk.

Transparentne etikete omogočajo tudi veliko dozo marketinške norosti – nudimo tisk etiket z belim podtiskom, tako da so vse natisnjene barve videti žive, niso pridušene.

Tiskanje digitalnih, transparentnih nalepk pri nas deluje popolnoma enako kot pri drugih podlagah.

Prozorne etikete izdelujemo iz PP in PE folije, vam pa priporočamo, da nam posredujete informacije o tem, kakšna embalaža bo označena – naše naloge vključujejo svetovanje in izbiro optimalne podlage za vaš izdelek.

TISKANJE NA LEPLJIVO STRAN ETIKETE in PEEL OFF ETIKETE

Lepilo potiskano.png

Etikete s tiskom na lepilni strani so idealna rešitev za prozorno embalažo, ki vsebuje prozorno ali prosojno tekočino. V situaciji, ko želi stranka prikazati vsebino svojega izdelka in informacije o sestavi ali predvideni uporabi, ne ustrezajo sprednji nalepki ali izkrivljajo idejo projekta, spodbujamo naše stranke, da izberejo nalepke natisnjene na samolepilni strani. Na ta način uspemo pridobiti oznako, ki vsebuje vse zakonsko zahtevane podatke, hkrati pa na eleganten način poudari vsebino.

Poleg informativne funkcije lahko tovrstna nalepka opravlja tudi marketinško funkcijo, ki vsebuje na primer za kupca presenetljivo sporočilo, ki se pojavi šele po izpraznitvi paketa.

Etikete, ki se tiskajo na lepljivo stran so lahko na bazi folije ali papirja - vse je odvisno od želja naročnika.

Tiskanje etiket s tiskom na lepilni strani je možno zahvaljujoč uporabi našega hibridnega tiskalnika - sprednja stran etikete je natisnjena v celoti digitalno, stran z lepilom je natisnjena s polimerom.

bottom of page