top of page
selotejp.jpg

SELOTEJP

Pri podjetju RORO ponujamo tudi selotejpe. Dobavljivi so v rjavi ali prozorni barvi. V standardnem navitju 120 metrov, kateri ustreza tudi obstoječim odvijalcem. Prav tako vam jih lahko zagotovimo v večjem navitju za strojno lepljenje to je 990 metrov. 

Selotejp BOPP je lahko prevlečen z različnimi vrstami lepil. Najpogosteje se uporabljajo sintetični kavčuk (hot melt) in akril. Lepila (hot melt) so ena od najbolj razširjenih izdelkov zaradi doslednega, zanesljivega in hitrega lepljenja. Ta vrsta lepila se hitro spojijo z površino in nudijo visoko natezno trdnost, zaradi česar so ena od najboljših možnosti za zavarovanje pošiljke. Lahko se lepo držijo različnih površin, vključno s folijo in vlaknino.

Druga dobra možnost so akrilna lepila. Ne vežejo se tako hitro kot hot melt lepila. Imajo dobro začetno adhezijo, vendar za dosežeganje največje trdnosti vezi potrebujejo približno 24 ur. Poleg tega imajo boljšo toplotno, UV in strižno upornost. Ta vrsta lepila je priporočljiva za obremenjene in dolgotrajne embalaže.

Druga lepila vključujejo naravni kavčuk, ki ima enake lastnosti kot hot melt sintetična guma, le da ima boljši oprijem in se lahko drži prahu ter težje obremenitve pri različnih temperaturah. Uporabljajo se tudi silikonska lepila; ta je mogoče odstraniti, ne da bi pustila ostanke in se pogosto uporabljajo za aplikacije, ki zahtevajo izpostavljenost ekstremni temperaturi.

bottom of page