top of page
cargosorb za kontejnerje.jpg

SILICA GEL

Sredstva za sušenje so higroskopske snovi (adsorbentne na vlago), ki se pakirajo in uporabljajo za zaščito izdelkov pred škodljivimi vplivi vlage. Dva najpogosteje uporabljena in znana sušilna sredstva sta bentonitna glina in silikagel, ki se uporabljata za zaščito izdelkov iz tekstila, usnjenih izdelkov, elektronike, kovinskih komponent in živil za farmacevtske izdelke, prehranske izdelke in medicinske pripomočke.
Pri nabavi in uporabi embalaže se srečujemo vrsto različnih zahtev pri izbiri pravega sušilnega sredstva za posamezne proizvode. Bentonitna sušilna sredstva so naravna, trajna rešitev glede sušenja za embalažo, nadzor vlage, vsebnost vlage, pa tudi glede minimalnega vpliva bentonitne gline in silikagela na okolje.

cargosorbpole2015-2aigp0224-kopie-1000x7

CARGOSORB

RORO ponuja tudi vreče za absorbcijo vlage v kontejnerjih. Dimenzije so prilagojene večjim prostorom in odvzemanju vlage pri tovoru blaga. 


Posebne lastnosti

​Med prevozom v zaprtih kontejnerjih je vaše blago podvrženo ekstremnim nihanjem klime, zato je potrebno preprečiti poškodbe blaga zaradi vlage oziroma kondenzata. Z razvojem zelo učinkovitih sušilnikov, kot je CARGOSORB podjetja Kindpac je možno odgovoriti na ta izziv. CARGOSORB s svojimi različicami izdelkov ponuja individualne in predvsem preproste rešitve za zaščito vašega blaga.


Učinki

​Če ne obstaja način, da bi CARGOSORB obesili na stene kontejnerja, lahko zahvaljujoč filmu odpornemu proti difuziji na zadnji strani vse različice CARGOSORB - za razliko od drugih izdelkov - namestimo tudi na blago, ki je zaščiteno,

CARGOSORB je učinkovit v vseh primerih, saj ima posebna membrana iz flisa zelo veliko površino.

SILICA GEL.png

SILICA GEL

Majhni paketi silikagela se nahajajo v vseh vrstah izdelkov v funkciji sušilnega sredstva - adsorbirajo in zadržujejo vodno paro. Pri usnjenih izdelkih in živilih kot so feferoni lahko pomanjkanje vlage omeji rast plesni in zmanjša kvarjenje. Pri elektroniki zmanjša kondenzacijo, ki lahko poškoduje elektroniko. V primeru shranjevanja tablet v rahlo vlažni embalaži bi kondenzacijska vlaga uničila tablete. Majhne vrečke silikagela najdemo povsod, kjer obstaja možnost, da preveč vlage uniči izdelek.
RORO ponuja silikagel, ki lahko absorbira okoli 40 odstotkov svoje teže v vlagi in tako zmanjša relativno vlažnost v zaprti embalaži na približno 40 odstotkov.

KINDRY.jpg

KINDRY

RORO priporoča uporabo Kindry sušilnikov, kadar je potrebna zanesljiva, kakovostna zaščita pred vlago.
To je še posebej pomembno pri zaščiti izdelkov, katera mora biti v različnih klimatskih pogojih učinkovita dolgo časa, kot je to primer pri klasičnem izvoznem pakiranju.

V zaprtem pakiranju lahko vedno najdemo relativno vlažnost. Ta bi vedno vodila do korozije, lahko pa se adsorbira z uporabo sušilnikov Kindry. Vreče s sušilnim sredstvom sušijo zrak v zaprtem pakiranju in ščitijo vaše blago med celotnim obdobjem transporta in skladiščenja.

bottom of page