top of page
Search
  • Writer's pictureRORO

Stretch ( streč ) folija - nepotreben strošek

Izbira streč folije in učinkovitost ovijanja sta lahko precej zapleten postopek, in razumemo, zakaj se veliko podjetij zavzema za celotno stvar.


Trditve pri nakupu folije, ki ne veljajo:


1. Debelejša kot je folija, bolj učinkovita je

Napredek v večplastni tehnologiji se nenehno dogaja, kar pomeni, da so tanjše folije danes tako močne, če ne močnejše od debelejših folij preteklih let. V nekaterih primerih je uporaba tajnše večplastne folije učinkovitejša, saj lahko privede do boljše stabilnosti, manjše količine odpadkov, prihranka stroškov in večjo varnost.


2. Nižja kot je cena na rolo, večji je prihranek

Stroški so pomemben dejavnik, zato se bomo večno spopadali s tem. Ko primerjate ceno folije, je pomembno zagotoviti, da imajo role, ki jih primerjate, enako navitje, enako težo in debelino, funkcionalnost in enako sestavo.


Nerazumevanje teh elementov je običajna past v panogi, saj niso vse raztegljive folije narejene enako. Ko najdete dve foliji za primerjavo, morate ugotoviti razliko med ceno na zavito paleto in ne stroškom na rolo.


S pomočjo "testiranja ovijanja in tehtanja" lahko izračunate, koliko palet je mogoče zaviti z eno rolo raztegljive folije in se tako izogniti nepotrebnim stroškom, ter čim bolj zmanjšati odpadke.


Ne dovolite, da vas cena na rolo zavede.Gre za to, ali vas zanima, kako prihraniti v Vašem podjetju. S kupci smo znižali stroške raztegljive folije do 70%. Na enem od nedavnih testiranj smo ugotovili, da je stranka porabila 0,750 kg streč folije na paleto, ko bi jih lahko uporabila samo 0,125kg!


Kontaktirajte nas in se izognite nepotrebnim stroškom.

97 views0 comments

Comments


bottom of page